Düğün Fotoğraf Çekimleri Nasıl Yapılmaktadır?

Düğün Fotoğraf Çekimleri Nasıl Yapılmaktadır?

Düğün fotoğraf çekimlerinde fotoğrafçının dikkat etmesi gereken birkaç önemli konu vardır. Çekimlerin aksamaması veya bir terslik yaşanmaması için fotoğrafçının göstereceği titizlik oldukça önemlidir.

1) En Az İki Makine Taşıyın

Düğün fotoğrafı çekenlerin yanlarında en az iki adet fotoğraf makinesi gövdesi taşıması gerekir. Bunlardan ilki ve en önemli sebebi ise bir makinede yaşanabilecek olan sorun karşısında hazırlıklı olmaktır. Bir diğer nedeni ise düğün fotoğrafçısının en çok kullandığı 24 – 70mm ve 70 – 200mm lenslerin makinelerde hazır olarak durmasıdır.

Buna ek olarak bulunabilecek bir üçüncü gövde ile de işlerinizi çok daha hızlı yapabilirsiniz. Üçüncü gövdede ise bulunduracağınız bir balık gözü, makro veya özel portre lensi ile işinizi profesyonelce halledebilirsiniz.

2) Asistanınızı Yanınızdan Ayırmayın

Düğün telaşı sırasında yanınızda bir asistan olması hem yükünüzü hafifletecek hem de daha yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasında yardımcı olacaktır.

Ayrıca gerektiğinde ekipmanlarınıza göz kulak olacak, gerektiğinde ise harici flaş kullanmanız gerektiği yerlerde flaşı tutacak bir asistanınızın olması, rahat bir nefes almanızı sağlayacaktır. Asistanın çekilen fotoğrafları hemen slayt haline getirip davetlilere sunabilmesi de oldukça önemlidir.

3) Çekim Yapılacak Alana Hakim Olun

Eğer ki düğün fotoğrafı çekiminin yapılacağı bölgeyi bilmiyorsanız, önceden gidip bir bakmanızı ortamı tanımanız gerekir. Fotoğraf için en uygun pozun nerede yakalanabileceğini belirleyebilir, ışığı hangi açıdan daha iyi alacağınızı tespit edebilirsiniz.

4) Çift İle Aranızı İyi Bir Uyum Yakalayın

Gelin ve damat ile yakalayacağınız uyum çok önemlidir. Düğünün odak noktasında bulundukları için fotoğraflarda gergin veya heyecanlı çıkmamaları gerekir. Çifti rahatlama görevi ise düğün fotoğrafçısınındır. Bu nedenle düğünden önce en az bir kez görüşmeli ve samimi ilişkiler kurmalısınız. Gelin ve damada sürekli poz verdirmek yerine doğal hareketlerini yakalayarak yüzlerindeki mutluluğu de görüntüleyebilirsiniz. Yakaladığınız güzel kareleri hemen gelin ve damada göstererek morallerini yüksek tutabilirsiniz. Ayrıca çok ve gereksiz fotoğraf çekmektense en iyi kareleri yakalamaya çalışın.

5) Hava Durumu

Eğer ki düğün fotoğrafı için gelin ve damat açık havayı tercih etmişse, o gün için olan hava durumunu mutlaka kontrol edin. Daha sonradan bir yağmur sürpriziyle karşılaşmak istemezsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir